Aktuellt

Här hittar du nyheter, spaningar, tips och inspiration från oss.

Logotyp för Bruno Mathsson Design Residency

Vi fick i uppdrag att för vår kund Region Jönköpings län skapa en logotyp för ett nytt residens för design. Bruno Mathsson Design Residency riktar sig mot internationella formgivare, som erbjuds en månads vistelse i det hus som Bruno Mathsson ritade åt Sven Lundh, och som idag är helt återställt till hur det var när Bruno ritade huset.

Med inspiration av Bruno Mathssons arkitektur skapade vi en logotyp med tydlig koppling till både huset och typografiska referenser från historien, men med en modern känsla.

Boktips – "Humankind" av Rutger Bregman

Humankind av Rutger Bregman ifrågasätter människans grundläggande natur och presenterar en optimistisk vision för en bättre framtid. Genom berättelser och fakta visar författaren att samarbete och godhet är fundamentala för vår överlevnad. Boken är en hoppfull läsning som kan hjälpa oss att möta de utmaningar vi står inför idag, ge oss större förtroende och tillit till varandra för att bygga starkare samhällen.

Hur du motiverar din målgrupp till hållbara beteenden

Hur bryter man invanda mönster och motiverar till hållbara beteenden? Vi har alla olika drivkrafter och hinder som avgör hur benägna vi är att genomföra förändring i hållbar riktning. Genom att identifiera dessa kan vi lättare bryta beteendebarriärer hos våra målgrupper.

Svampar

Apokalyptiskt hot eller miljöhjälte?

Våren är här och oväntat nog även svampsäsongen. I alla fall om man ska tro TV-serien “The Last of Us” där svampar blivit mer aktuell än någonsin. Men än så länge är inte svampen ett apokalyptiskt hot, tvärtom är den nyckeln till en hållbar framtid.

Forskaren Magnus Ivarsson har hittat två nya svamparter som kan äta oljeprodukt-biprodukter. Tanken är att de kan användas för att sanera gruvor och oljeutsläpp i naturen.

Hur smakar sjöpung, knöltång och öronmanet?

Vi blev så inspirerade när vi hittade det här roliga projektet. För att möta behovet av hållbar matproduktion driver en forskargrupp vid Göteborgs universitet projektet “Scary seafood”. Syftet är att väcka nyfikenhet och vidga perspektivet kring havsmat som annars uppfattas som annorlunda och ovant. Koka, pickla, torka eller ät rått – här finns oändliga variationsmöjligheter. Vågar du testa?

Samarbete med spets och bredd

Vilka omvärldsfrågor påverkar din affär? För Johanna Stål, marknadschef på Castellum Väst som sedan flera år samarbetar med Where is my pony, är det viktigt att ha en byrå som inte bara kan strategisk kommunikation utan också har koll på vad som händer i omvärlden.

Utmanande mål skapade förståelse och engagemang

– Tack vare att vi fick en sammanhängande och lättbegriplig grund att utgå ifrån, kunde vi ta steget till att verkligen tala om vad vi gör och vad vi vill uppnå, berättar Johanna Jigmo-Linde, hållbarhetsansvarig på Lyreco Sverige.

AI driven generering

Tänk om du istället för att leta efter en bra stockbild bara kunde söka efter exakt det du behövde, och faktiskt få det. AI-generering av bild och ljud öppnar upp för nya designmetoder och lockande sätt att vara kreativ i projekt.

Stop The Wash

Hur får vi företag att vidta konkreta åtgärder? Wherefrom är en hållbarhetsplattform där alla människor kan betygsätta hur bra en produkt eller ett företag är. Genom detta försöker de skapa en fördel för högt rankade företag och sätta press på de sämre rankade, så att fler faktiskt gör vad de säger. De har gjort en musikvideo som vi tycker är klockren!

Ekoakustik ger naturen en röst

Med hjälp av ljudinspelningar och AI är det nu enklare, billigare och snabbare att mäta vår biologiska mångfald och förstå människors påverkan på ekosystemen.

Kan man städa hållbart?

Klart man kan! I boken ”Städa hållbart med ekotipset” av Ellinor Sirén hittar du mängder av smarta tips på allt från hur du gör dina egna rengöringsmedel till gamla husmorstips och fiffiga ekohacks som dessutom är snälla mot vår planet. Få till en skinande ren … +

Nyanställd Digital Designer

Vi är så glada att få välkomna Lukas till oss. Han kommer tillföra både sin kompetens och varma personlighet.

Tree of Ibuki

Vi är inspirerade och imponerade av konstären Takashi Kuribayashi.

Hoppfullt och lösningsorienterat

Runt jorden 26 gånger på 30 steg, och första steget behöver bara vara en meter. Rebecka Carlsson ger oss perspektiv på hur förändring kan ske i exponentiella steg. För dig som vill förstå situationen och veta vad … +

3D – en magisk värld

Har du koll på vad man kan göra med 3D? Det finns oändliga möjligheter, bara fantasin sätter gränsen. Vår grymma Motion Designer Simon kan skapa allt från fotorealistiska bilder till spännande animationer för att kommunicera ert budskap.

Vill du veta vad vi kan göra för er? Kontakta oss här!

VILKA FÖRÄNDRINGAR DRÖMMER DU OM?

Fina forskningsprojektet Utopian Stories bjuder in elever och allmänhet att samarbeta med forskare för att undersöka vilka förändringar vi vill göra för en hållbar framtid. I projektet samarbetar … +

Enkelt, praktiskt, bekvämt. Och alldeles, alldeles ohållbart.

Hur får man människor att förändra sitt beteende? Här berättar vi mer om ett spännande projekt som handlar om att minska användningen av engångsförpackningar.

En lovsång till att lära sig nytt

Ekonomi drivs framåt av fakta och analys, men också av reflektion, empati och kreativitet, skriver Lars Strannegård, rektor på Handelshögskolan i Stockholm i boken ”Kunskap som känns” från 2021. Det håller vi med om. På Where is my pony välkomnar vi alltid olika discipliner och perspektiv.

Vi deltar i innovativt forskningsprojekt

Tillsammans med drygt 40 andra företag och organisationer är Where is my pony med i ett hyperintressant samarbete som på sikt kan minska matsvinnet i Sverige med upp till 26 000 ton per år.

Kan ett spel skapa förändring för miljön?

Superpopulära The Sims har gjort ett försök med The Sims 4 Eko-liv som kom förra året. Här får du genom din spelkaraktär ta dig an den förorenade staden Evergreen Harbour och på olika sätt försöka återställa staden … +

boktips från ponnyn

I den här boken presenterar ekonomen Kate Raworth - med många år inom FN och Oxfam bakom sig - sju vägar till ett nytt ekonomiskt tänkande med mänsklighetens grundläggande livsvillkor i fokus. Finns nu även att läsa på svenska!

WHERE IS MY PONY BAKOM MAJBLOMMANS NYA GRAFISKA IDENTITET

Majblomman är en av Sveriges mest etablerade symboler. Men långt ifrån alla känner till det omfattande arbete organisationen gör för att hjälpa barn och familjer i ekonomisk utsatthet.

Så samarbetar vi med Holohouse

Är det i gränssnittet mellan akademi och näringsliv vi hittar nycklarna till en snabbare omställning av samhället i hållbar riktning?

INNOVATIV LOGISTIKLÖSNING FÖR PERSONER I KARANTÄN

Where is my pony deltar i ett spännande forskningsprojekt tillsammans med Chalmers industriteknik, Nordish Market och Restauranglabbet.

FEEDBACK ÄR EN PRESENT

Ta ödmjukt emot eventuell kritik. Du behöver inte hålla med eller göra som personen säger, men lyssna och ta in. Att faktiskt ha en åsikt är att engagera sig och ge av sin kunskap. Det är tusen gånger enklare att bara säga att allt är bra.

TAR VI KLOKA BESLUT?

När vi tar beslut, frågar vi oss ofta om vi läst på tillräckligt om ämnet, om vi har tänkt igenom det tillräckligt. Vi försöker komma fram till vilket alternativ som är bäst genom en rad olika sätt. Samtidigt kan stora … +