Vi gillar

AI driven generering

Tänk om du istället för att leta efter rätt stockbild eller filmklipp, bara kunde söka efter exakt det du behövde, och faktiskt få det. AI-generering öppnar upp för nya designmetoder och lockande sätt att vara kreativ i projekt.

Spännande verktyg

Från en enkel mening kan du skapa ett helt filmklipp. Genom ett knapptryck kan du göra en dynamisk ljudläggning till en film. Eller skriv en artikel på två sidor under en minut.

Genererad konst

En konstnär i Hamburg, Nicolas Arnold, experimenterar med ai driven bildgenerering och visar hur något vackert och originellt kan ta form.

Här syns Nicolas Arnolds projekt "Daidrems".

OpenAI

Med naturligt språk är det möjligt att generera realistiska bilder och konst, och film! Genom att använda det som ett verktyg i att bygga upp en bild steg för steg, alltså ruta för ruta, är det bara fantasin som sätter gränserna. Nu är vi dock fortfarande till viss del begränsade av mängden datorkraft som behövs och hur väl den förstår och återger vad vi frågar om.

Runway

Redigera film med avancerade verktyg, i realitd, i webbläsaren. Runway utvecklar nya sätt att bearbeta filmklipp och bygger ett mer effektivt arbetsflöde i filmredigering. Deras funktion som gör det möjligt att generera anpassade ljud utifrån den visuella information som finns i ett filmklipp, är en drastisk förändring i processen att ljudlägga film.

Jasper

Skriv ett utkast 10 gånger snabbare eller generera originellt innehåll som rankas högt i SEO eller generera stycke efter stycke för att få momentum i skrivandet. Så beskrivs fördelarna och möjligheterna med Jasper, den automatiska copy-assistenten. Det behövs en stor del handpåläggning för att uppnå ett resultat som håller en viss standard, men som verktyg för att komma fort framåt eller optimera texten för olika format är det en oerhört användbar tjänst.