Havs- och vattenmyndigheten firar 10 år

Stolthet och samsyn kring arbetet för hållbart nyttjande av våra vatten

Art Direction / Copywriting / Film / Hållbara hav

Vatten – Vi dricker det, badar i det, färdas på det, fiskar i det. Det ger oss mat på bordet, liv åt växter och djur, förser oss med energi och håller klimatet i balans. Vi skulle inte klara oss en dag utan vatten. Med en gemensam förvaltning av vårt vatten, från källa till hav, kan Havs- och vattenmyndigheten arbeta brett med hela vattenfrågan. Med målet om en hållbart nyttjande av våra vattenresurser, så att också nästa generation kan tillgodose sina behov av vatten.

Vi stöttade myndigheten med grafisk identitet för jubiléet för uttag i flera kanaler, samt idéer för intern och extern kommunikation. Målet var att skapa intern stolthet och extern förståelse för det viktiga uppdrag som myndigheten har. Och en anledning att fira alla som varit med och bidragit.

 
 

Vi gjorde en huvudfilm om vattnets betydelse och myndighetens arbete. Speaker är Klara Zimmergren. Filmen fick urpremiär på Havs- och vattenforum 2021.

 

Filmade intervjuer med nuvarande och tidigare generaldirektör, samt Andreas Carlgren som var initiativtagare och miljöminister när myndigheten skapades, ger liv åt den 10-åriga historien och en bakgrund till myndighetens instiftande. Resultatets klipptes i olika versioner för olika målgrupper och kanaler.