En historia om framtiden

Lindholmen Science Park 20 år

Copywriting / Design / Kommunikation

Det är inte varje dag man får göra en bok. Men när Lindholmen Science Park fyllde 20 år 2020 fick vi det hedersamma uppdraget att hjälpa till att dokumentera en betydelsefull del av Göteborgs mer närliggande industrihistoria. Resultatet blev En historia om framtiden: berättelsen om hur det övergivna varvsområdet på Lindholmen blev en tillväxtmotor för svenskt näringsliv. Ett väldigt kul och kundnära samarbetsprojekt där många drog sitt strå till stacken. Where is my pony bidrog med texter, redigering, formgivning och produktion.

Länk till boken

 
 

Hur går man vidare efter en kris? För de flesta kommer 2020 att gå till historien som ett år då världen härjades av den förfärliga coronapandemin. Men, med all respekt för dem som drabbats, är det viktigt att komma ihåg att varje kris också ger upphov till nya idéer och initiativ.

 
 

När den svenska varvsindustrin på ett dramatiskt sätt försvann för 40 år sedan och 10 000-tals anställda därmed förlorade jobbet såg det mörkt ut för Göteborg. Ingen kunde då riktigt föreställa sig vad som skulle komma istället. Ingen förutsåg att Lindholmens ödsliga varvsområde så småningom skulle bli en av stadens mest attraktiva platser och ett nationellt viktigt centrum för utveckling, samarbete och förverkligande av just nya idéer.

 
 
 
 

Omslaget till boken är inspirerat av Chalmersfastigheters ikoniska Kuggen. Byggnaden är ritad av Wingårdhs Arkitektkontor och har prisats för sin innovativa arktiektur.