whereismypony_chalmersindustriteknik

Tillsammans med drygt 40 andra företag och organisationer är Where is my pony med i ett hyperintressant samarbete som på sikt kan minska matsvinnet i Sverige med upp till 26 000 ton per år. Projektet, som drivs av Chalmers Industriteknik, ska under de kommande två åren utveckla och testa nya affärsmodeller och logistiklösningar som gör det möjligt för restauranger att ta hand om överbliven men helt ok mat från grossister och butiker. Tanken är sedan att krögarna genom att visa på goda exempel också ska inspirera hushållen att ändra sitt beteende och slänga mindre mat. För kan de, kan väl du? Mer info om projektet och våra insatser kommer våren 2020.

Resvinn är ett samarbete mellan Academedia, Beets, Blå Huset, Brøderi Borgskog, Chalmers Industriteknik, Coop Sverige, Coop Väst, CargoSpace24, da Matteo, Ericofood, Ester Mosessons Gymnasium, Gordon Delivery, GS1, Härryda kommun, Hedlunds Havsbar, ICA Sverige, ICA Maxi Mölndalsvägen, ICA Rosenlund, ICA Supermarket Bjärred, Ifdef, Pensionat Granparken, Liseberg, LogTrade, Martin & Servera, Malmö Nation, Menigo, Movebybike, Nordish Market, OOTO, Paul Svensson Mat, Pling Transport, PostNord, Restauranglabbet, Resursrestaurangen, Roots, Slaktaren i Lomma, Snömoln, Spill, Tareq Taylor, Trädgår’n, Whywaste, Where is my Pony och Ätbart.

Läs hela pressmeddelandet:www.mynewsdesk.com/se/chalmers-industriteknik/pressreleases