Ungdomsmottagningen på Dreamhack

Unmute Yourself. Släpp loss känslan.

Varje år samlas tusentals gamers på Elmia i Jönköping för att delta i världens största gamingfestival, DreamHack. I fyra dagar sitter de klistrade framför datorskärmarna och spelar, tittar på E-sport och får ta del av de senaste inom gamingvärlden.

Bland utställarna var även Ungdomsmottagningen på plats, representerad av deras lokala mottagningar i både Jönköpings län och Värmlands län. Vi fick i uppdrag att ta fram koncept, visuellt uttryck, strategi och budskap för deras monter – med syftet att nå ut till fler unga killar och rikta ett särskilt fokus på deras onlinemottagning.

Vi tog fram det aktivitetsbaserade konceptet “Unmute Yourself”, med målet att sänka tröskeln för ungdomarna att öppna upp om sina känslor och prata med oss om sina funderingar kring känslor, tankar, sex och allt annat de funderar över – på ett avslappnat, lättsamt och humoristiskt sätt.
En grafisk bild med en orange bakgrund och vit och röd text som lyder 'UNMUTE YOURSELF' överst och 'Släpp loss känslan' längst ner. Det finns en vit pratbubbla-symbol med tre punkter i mitten till höger.

SCREAM BOX

Efter flera timmars intensivt spelande kan det byggas upp en hel del känslor. I vår ljudisolerade "Scream Box", erbjöds besökarna en möjlighet att lätta på trycket och skrika av sig. Scream Boxen var även utrustad med en decibelmätare, så du kunde utmana dina vänner i en rolig tävling för att se vem som kan skrika högst.

En person i profil står framför en stort, mörkt, rektangulärt bås med en orange affisch som har text och symboler
En man med hörselskydd och en keps bär en kamera och ser ut genom ett fönster i ett ljusorange bås med texten "SCREAM BOX" ovanför Det är en varm belysning i båset, och det syns en suddig text på glaset som lyder "Kom in och skrik av dig!" Bakgrunden är suddig med en ljus atmosfär

Dildo-duellen

Besökarna kunde även utmana sina kompisar i en spännande Dildo-Duell – en aktivitet som syftar till att lära ut säkert sex till de unga besökarna. Duellen går ut på att så snabbt som möjligt, men ändå korrekt, trä kondomer på de tre olika dildos som står framför en.

Unmute yourself. Prata med oss online

DreamHack förser alla monterutställare med “DreamHack Coins” att ge ut till besökarna, som de sedan kan använda för att snurra det stora DreamHack Hjulet och få chansen att vinna häftiga priser.

För att få ett coin i vår monter behövde du bara ladda ner Ungdomsmottagningens app, där du också hittar deras onlinemottagning.

Medans besökarna laddade ner appen fick kuratorerna på plats möjlighet att föra samtal, ge svar på frågor och berätta om hur man kommer i kontakt med Ungdomsmottagningen – fysiskt eller online.