ReSvinn forskningsprojekt

Sveriges största projekt om matsvinn

Hur kan livsmedelsbutiker påverka oss hemma att minska vårt matsvinn? Genom att hjälpa butikspersonalen att hjälpa sina kunder tror vi. Resvinn Guiden ska med hjälp av tips och inspiration engagera personalen att tänka kreativt kring möjligheterna att påverka kunderna i sin butik. Med hjälp av ett tjänstedesign orienterat arbetssätt undersökte frågan i det Vinnovafinansierade forskningsprojektet ReSvinn- Sveriges största matsvinnsprojekt.
Läs mer på resvinn.se

Guiden blev som en ögonöppnare för mig, lätt att hitta på egna ideér med den som utgångspunkt.

Från intervju med användare

Webinarium

Flera webbinarier har samlat experter för att prata om vägar till en
hållbar hantering av matsvinn.

Panel

För att tackla frågan från flera håll består panelen av experter på matsvinn och beteendeförändringar.

Tips i grönsaksdisken fungerade mycket bra.

Från intervju med användare.

Lista med de mest slängda råvarorna skapade intressanta samtal i lunch-rummet.

Från intervju med användare.

Grymma tips, nu är vi ännu mer taggade för att jobba hårdare med att eliminera matsvinnet!

Från intervju med användare.

Se fler av våra case: