Resvinn – Hur får vi folk att minska sitt matsvinn hemma?

Sveriges största projekt om matsvinn

Art Direction / Copywriting / Hållbarhet / Strategi / Tjänstedesign

Hur kan livsmedelsbutiker påverka oss hemma att minska vårt matsvinn? Genom att hjälpa butikspersonalen att hjälpa sina kunder tror vi. Resvinn Guiden ska med hjälp av tips och inspiration engagera personalen att tänka kreativt kring möjligheterna att påverka kunderna i sin butik. Med hjälp av ett tjänstedesign orienterat arbetssätt undersöker vi möjligheterna till långsiktig förändring i människors förhållande till matsvinn i sina hem.

Nu är Resvinn Guide 2.0 ute på test hos butiker runt om i landet.

Guiden är en del av det Vinnovafinansierade forskningsprojektet Resvinn – Sveriges största matsvinnsprojekt med 50 projektpartners.

Läs mer på resvinn.se

 
3-3
 
 
Skärmavbild 2021-03-12 kl. 15.54.40
 
7-7
 
 

”Guiden blev som en ögonöppnare för mig, lätt att hitta på egna ideér med den som utgångspunkt.”

Från intervju med användare.

 
5-5_mat
 
 

”Lista med de mest slängda råvarorna skapade intressanta samtal i lunchrummet.”

”Tips i grönsaksdisken fungerade mycket bra.”

 
Resvinn_wmp
 

”Grymma tips, nu är vi ännu mer taggade för att jobba hårdare med att eliminera matsvinnet!”